Random Creations

Displaying 1 - 1 of 1

Monumente istorice luate in lama buldozerelor: Moara lui Assan, demolata ilegal, de Romulus Cristea

Creation Category: 

Construita in 1853, Moara lui Assan, prima moara cu abur din Romania, se afla in prezent intr-o stare de degradare evidenta. Recentele demolari executate cu mare graba si fara autorizatiile necesare la unele corpuri de cladiri ale ansamblului, dar si distrugerile deliberate provocate unor stalpi si pereti chiar ai morii propriu-zise au transformat intr-o ruina acest monument istoric. Moara lui Assan este clasificata in lista monumentelor istorice la grupa A, adica grupa celor de valoare nationala si universala.

Cu toate ca autoritatile locale, dar si alte institutii ale statului au sesizat ceea ce se petrece la Moara lui Assan, distrugerile au continuat sub diverse forme, folosindu-se metode "consacrate", dar greu de dovedit ca infractiuni. In acest scop, o mare parte din gardul perimetral a fost distrus, cete de recuperatori de materiale de constructii facandu-si de lucru mai ales pe durata noptilor, paznicii prefacandu-se ca nu observa nimic.

Biggest Story

Displaying 1 - 1 of 1

Recent Creations

Displaying 1 - 5 of 780

Cuckoo Man by Liana Vrajitoru Andreasen and Florin Enescu

Creation Category: 

Liana Vrajitoru Andreasen is originally from Romania and currently lives in McAllen, TX where she is an Associate Professor at South Texas College. She has published stories in Fiction International, The Raven Chronicles, Weave, Thunderdome, The Horror Zine, The Willow Review, Mobius etc. She received two Pushcart nominations for her literary work.

 

Florin Enescu

Student in Psychology, 2nd year, “Alexandru Ioan Cuza” University of Iasi, Romania

Student in Physics, MSc program, 1st year, “Alexandru Ioan Cuza” University of Iasi, Romania

Master of Arts in Clinical Psychology and Psychotherapy, “Alexandru Ioan Cuza” University of Iasi, Romania

Master of Arts in Social Work, University of British Columbia, Canada

Bachelor of  Arts in Social Work, " Alexandru Ioan Cuza " University of Iasi, Romania

Bachelor of Science in Mechanical Engineering, Thermal Machines, "Gheorge. Asachi" Technical University of Iasi, Romania