Random Creations

Displaying 1 - 1 of 1

Exportul de cultură românească și scandalul ICR New York, de Dan CULCER

Creation Category: 

Comentez doar unul din aspectele scandalului Institutului Cultural Român New York. Acela al exportului de cultură, a modului în care se definește interesul cultural și rolul artistului în societate.

In jurul scandalului privind activitatea ICR și a diverselor sale filiale confuzia este întreținută, fiindcă presa și diversele intervenții oficiale, oficioase și polemice pun accentele unde vor, în funcție de interesele grupusculare.

Este pentru mine evident ca în anumite cazuri, și cele citate privind activitatea artiștilor români de la New York, prezentați de Centrul cultural local, intră în această serie, este vorba de aplicarea contraproductivă a principiului sincronismului.

Recent Creations

Displaying 1 - 5 of 828

Amitié Judéo-Chrétienne de France Section Jules Isaac de Montpellier par Carol Iancu

Creation Category: 

AMITIÉ JUDÉO-CHRÉTIENNE DE FRANCE SECTION JULES ISAAC DE MONTPELLIER

Le 23 décembre 2016

Chers membres et amis de l’Amitié Judéo-­‐Chrétienne de France,

Section Jules Isaac de Montpellier,

J’ai le plaisir, au nom du Bureau de notre Association, d’adresser nos meilleurs voeux à nos amis juifs pour la fête de Hanouka et à nos amis chrétiens pour la fête de Noël, les deux fêtes coïncidant cette année. A la demande de plusieurs amis chrétiens, il m’est agréable de présenter brièvement la signification de la fête de Hanouka.