COMUNITATI

Comunitati

Iasi 2022 - Lansare carte bilingva: 80 DE ANI DE LA POGROMUL DE LA IAȘI SI HOLOCAUSTUL (ȘOAHUL) DIN ROMANIA

Carol IANCU, Alexandru-Florin PLATON

(coordonatori)

80 DE ANI DE LA POGROMUL DE LA IAȘI SI HOLOCAUSTUL (ȘOAHUL) DIN

ROMANIA 

80 ANS DEPUIS LE POGROM DE IAȘI ET LA SHOAH EN ROUMANIE

publicat în colecția “Historica – Dagesh”, la Editura Universității Alexandru Ioan Cuza,

Strada Pinului nr. 1A, 700109 Iași (E-mail : editura@uaic.ro)

Volumul conține actele Colocviului cu același titlu care s-a ținut la Iași anul trecut (30

Category: 

Evreii din Hârlău și împrejurimi. Istorie și memorie Carol Iancu (coordonator)

Pe 13 iunie 2019, cu ocazia reinaugurării Sinagogii Mari din Hârlău, a avut loc simpozionul Evreii din Hârlău și împrejurimi. Istorie și memorie. Acest volum cuprinde comunicările acestei reuniuni științifice care a fost organizată sub egida Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (Centrul de Istorie a Evreilor și Ebraistică „Dr. Alexandru Șafran”), a Universității „Paul Valéry” din Montpellier (Centre de Recherches Interdisciplinaires en Sciences Humaines et Sociales ‒ CRISES) și a Federației Comunităților Evreiești din România (Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România „Wilhelm Filderman” din București).

Category: 

IN MEMORIAM «SIMPOZION ȚICU GOLDSTEIN (1929-2019)»

«SIMPOZION ȚICU GOLDSTEIN (1929-2019)» Moderator: Dr. Aurel VAINER Președintele Federației Comunităților Evreiești din România Responsabil al Comitetului științific: Prof. univ. dr. Carol IANCU Sinagoga Mare, Strada Vasile Adamache 11, București Duminică, 8 martie 2020, orele 10:00 – 14:00

Category: 

Lansarea antologiei „Relațiile Israel-Diaspora de-a lungul istoriei”, coordonată de Carol Iancu și Michaël Iancu

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv va organiza, la sediu, lansarea volumului „Relațiile Israel-Diaspora de-a lungul istoriei”, antologie editată și coordonată de Carol Iancu și Michaël Iancu.

Category: 

Românii în lume

ICR Madrid susține participarea regizorului Corneliu Porumboiu în cadrul celei de a XVI-a ediții a Festivalului de film european de la Sevilla (SEFF), care se va desfășura în perioada 8-16 noiembrie.

Category: 

Editia a VIa ”Podurile toleranței" 2019 Academia Romana, Bucuresti

La București, în Aula Academiei Române, a început cea de a șasea ediție a manifestării ”Podurile toleranței”, un proiect european. Tema din acest an este ”Contribuția Minorităților Naționale la Dezvoltarea Economică a României”.

Category: 

IASI - Colocviul „Terra Iudaica. Perspective literare, culturale și istorice asupra constelației evreiești din Bucovina și Galiția”

Centrul de Excelență ZDK – Zentrum für die Erforschung der Deutschen Kultur afiliat Catedrei de Germanistică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași va deschide pe data de 5 aprilie 2019, începând cu ora 17, în Sala Senatului a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, lucrările colocviului „Terra Iudaica. Perspective literare, culturale și istorice asupra constelației evreiești din Bucovina și Galiția” (5-6 aprilie 2019) organizat în colaborare cu The Jewish Galicia&Bukovina Project și cu Universitatea din Haifa. Invitații manifestării de pe data de 5 aprilie 2019 sunt: Prof. univ. dr. Moshe Idel (Ierusalim), Prof. univ. dr. Alexandru-Florin Platon (Iași) și Prof. univ. dr. Carol Iancu (Montpellier).

Category: 

Pages

Subscribe to RSS - COMUNITATI