ARTA

Horea Cucerzan si prietenii sai de Marina Nicolaev

Aflată la ediția I, expoziția "Horea Cucerzan și prietenii săi" a fost deschisă la Galeria Artelor Cercul Militar Național din București în perioada 6-23 martie 2023. Albumul cuprinde participanții, lucrările lor, CV-ul maestrului Horea Cucerzan precum și câteva din lucrările acestuia provenite din colecții particulare.

Category: 

Bienala Internațională de Gravură Contemporană N-E, Iași

BIGC N-E 2021 se adresează atât artiștilor consacrați din România și din străinătate, dar mai ales tinerilor artiști gravori, în încercarea de a promova diversitatea identităților culturale din diferite areale geografice din perspectiva transpunerii unor specificități culturale prin intermediul limbajului plastic al gravurii contemporane. BIGC 2021 addresses young engravers and well-known artists from Romania and from abroad, promoting the diversity of cultural identities in different geographical areas from the perspective of transposing cultural specificities through the plastic language of contemporary engraving.

Category: 

In Memoriam dr. IBRAHIMA KEITA 31 mai 1949 – 2 martie 2021

Talentul descoperit la 10 ani l-a condus pe tânărul Ibrahima Keita către cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, la clasa de Scenografie a profesorilor Aurel Vlad și Constantin Albani, pe care a absolvit-o în 1980 cu susținerea lucrării de Licență în Arte Decorative – Scenografie. Între anii 1984-2007, în calitate de muzeograf, a participat la cursurile de muzeologie și conservare ale Centrului de Pregătire Profesională în Cultură din București, a obținut specializarea „Conducerea instituțiilor muzeale” și a devenit expert în domeniul „Bunuri cu semnificație artistică – grafică românească”. Între anii 1991-1992 și 1999-2010 a fost șeful secției Artă din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea. Concomitent cu muzeologia, între anii 1994-2007 a predat la Catedra de Desen a Liceului de Artă „George Georgescu” din Tulcea, în calitate de profesor titular. Ibrahima Keita s-a înscris, din 2006, la Școala Doctorală a Universității „Valahia” din Târgoviște, Catedra de Istorie, obținând, în 2009, Diplomă de Doctor în Istorie, sub conducerea Prof. Univ. Dr. Ioan Opriș. De asemenea, în 2007, a devenit Cercetător Științific al Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea. În 2008 a obținut Diploma de traducător român-francez, în domeniul artelor. Pe baza muncii de cercetare, după constituirea Complexului Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord Dobrogean al I.C.E.M. „Gavrilă Simion” Tulcea, Dr. Ibrahima Keita a organizat tematic expoziția permanentă a Muzeului de Artă, iar în anul 2014 a publicat una dintre lucrările de referință din cariera sa: Teza de doctorat „Istoria Colecțiilor Muzeului de Artă”. (sursa: http://artamuzeutulcea.ro/)

Category: 

LE PRIX MARCEL DUCHAMP

Le Prix Marcel Duchamp a réussi à s’imposer en quelques années comme le rendez-vous incontournable pour la création contemporaine française. Il jouit d’une forte visibilité internationale (avec des expositions des œuvres lauréates à Bruxelles, Düsseldorf, Séoul, Tokyo, Shangaï, etc.) et assure une exposition itinérante à travers la France (LaM de Lille, Carré d’Art de Nîmes, Château de Tours, villes de Rouen et Libourne).

Category: 

HUGO BOSS PRIZE

Le prix Hugo Boss, malgré sa relative jeunesse a gagné une autorité croissante sur la scène contemporaine internationale grâce au soutien de la prestigieuse Fondation Guggenheim. Il se tient à New York les années paires et récompense des artistes de toutes nationalités pour l’ensemble de leur œuvre.

Category: 

Muzeul National de Arta al Moldovei, Chisinau - Expozitie Internationala de Grafica HOLOCAUST

Chișinău/Kishinev - Moldova National Art Museum of Moldova, Kishinev HOLOCAUST - printmaking exhibition Organizers: Art Museum Cluj-Napoca / National Art Museum of Moldova, Kishinev Curator: Ovidiu Petca

Category: 

Pages

Subscribe to RSS - ARTA