ESSAY

In Memoriam HOREA NICOLAE CUCERZAN de Marina Nicolaev

Creation Category: 

Dacă vizitați într-o zi cetatea Alba-Iulia, intrați în sala frescelor din Sala Unirii unde veți găsi 28 de portrete (14 domnitori şi 14 cărturari) pe cele două arcade, realizate de maestrul Horea Cucerzan, după 1990. De asemenea, în acelaşi loc, veți observa o compoziție monumentală cu Tudor Vladimirescu purtând aceeaşi semnătură inconfundabilă, Horea Cucerzan. Lucrarea sa Nasterea Domnului a fost aleasă de papalitate ca donație şi se află şi acum expusă la Roma în muzeul Vaticanului.

Valéry, roman noir et édition pour le Musc'art d'octobre par Pierre Mamier

Creation Category: 

Lentement mais sûrement, la salle du restaurant Côté Mer s’est remplie ce premier jeudi du mois, jusqu’à atteindre la trentaine de personnes. C’est que ce jour-là encore, la qualité des invités d’Angela Mamier avait suscité intérêt et curiosité, alliées au plaisir de se retrouver entre vrais amis et habitués de ces rencontres, qui se terminent toujours par le joli menu servi par la maison Stéphanie !

Libertatea de circulaţie a persoanelor şi discriminarea pe considerente etnice. Minorităţile şi viitorul Europei

Creation Category: 

Două ţări au intrat în vizorul presei internaţionale în cursul anului 2010 – în privinţa a două puncte foarte delicate ale democraţiei de tip european – până acum, un model de export în toată lumea. Este vorba despre libertatea de circulaţie a persoanelor şi discriminarea pe considerente etnice – iar cele două ţări nu sunt oarecare, ci Franţa şi Germania, care au constituit , după cum se ştie, pilonul principal al construcţiei U.E. (De altfel, în scurt timp, un al treilea stat important, Marea Britanie, avea să intre în acest concert clasic al “limitelor toleranţei”.)

O carte fara sfarsit, de Luminita Manole

Creation Category: 

Photobucket
 
  


Poveștile mele de pe vremea când nu știam să scriu
Iași 2010


Ce pot spune despre cartea lui Dragos, 6 ani?… “Povestile mele de pe vremea cand nu stiam sa scriu”, sunt acum si povestile mele si as vrea sa fie ale tuturor. Este o carte superba. O deschid la nimereala si citesc, pentru ca daca as lua-o in ordine mi s-ar parea ca s-ar termina prea repede. As vrea sa nu se termine niciodata.

Este o carte minunata de-a dreptul. Este o carte pentru suflet si cred ca e pentru toate

varstele. De mult nu m-a mai bucurat asa o carte! Aveam nevoie de o asemenea simplitate si puritate. Si serioasa, profunda si uimitor de relaxanta. In unele locuri e induiosator de frumoasa relatia dintre fiu si tata, se observa din dialoguri. Si nimic negativ in carte, nimic violent, totul e numai lumina. Parca ar fi scrisa de un inger. Ce idee minunata sa fie incurajat sa creeze de mic!

As vrea ca acum, cand autorul, Dragos Merisca, este elev in clasa Intaia, sa o prezentam si la diverse scoli. Si poate mai vorbesc si cu alte bibliotecare, de la alte scoli, sa fie prezentata in mai multe locuri. Dar de ce nu i se face publicitate? Nu e trecuta prin nu stiu ce edituri, etc? Ar merita. Imi place enorm.

Azi noapte l-am visat pe Dragos, de fapt am visat ca eu spuneam povesti cuiva cu vocea lui Dragos. Si vocea mea semana exact cu a lui.



Luminita Manole, bibliotecara, prozatoare

 

 

 


Pages

Subscribe to RSS - ESSAY